Welkom op de website van integratie speelplein "Ruimte" Zoutleeuw

Even voorstellen...

2 Weken per jaar (een week in juli en een week in augustus) organiseert ‘Ruimte’ onder impuls van KVG Zouteeuw (Katholieke Vereniging voor mensen met een Handicap)

een speelpleinwerking in Zoutleeuw. We richten ons vooral op kinderen en jongeren van

3 tot 21 jaar met een  beperking hun broertjes, zusjes en vriendjes. Elke speelpleinweek verwelkomen we zo’n 40 kinderen en jongeren.


Omdat de aard van de handicaps op ons speelplein zeer uiteenlopend is, is een individuele aanpak noodzakelijk. Wij zorgen er dan ook steeds voor dat onze activiteiten zo goed mogelijk aangepast zijn aan de noden van onze deelnemers. Om dit allemaal te realiseren kunnen we rekenen op  zo'n 15 à 20 vrijwilligers.


Omdat wij de veiligheid van onze kinderen en jongeren hoog in het vaandel dragen zorgen wij ervoor dat voor al onze deelnemers  een verzekering afgesloten word aan het begin van het speelplein dit voor ongevallen die zich mogelijk zouden kunnen voordoen.


De   bijdrage aan ons speelplein is vastegesteld op 5 euro per dag. Hier in inbegrepen zijn drankjes, soep, tussendoortjes, kleine uitstappen en zwemmen.


voor inlichtingen kan u steeds terecht bij:


Heidi Dewil

Potterijstraat 63

3300 Tienen

Tel. 0479/89 04 24

Speelpleinruimte.zoutleeuw@live.be


Anne Huybrighs

Hoeledensesteenweg 7

3380 Bunsbeek

Tel. 016/77 08 35


“De vriendschap van de kinderen, de dankbaarheid van de ouders en het zelf ‘meer mens worden’ door alles wat er te beleven is op het speelplein, geeft ons elk jaar opnieuw de implus om nieuwe activiteiten te organiseren!"Bent u na onze korte uitleg benieuwd over hoe het er ongeveer aan toe gaat op ons speelplein?

Hieronder vind je een voorbeeld van ‘een dag op Speelplein Ruimte’!


9u: Ontvangst op het speelplein! Je kan kiezen tussen een twee à drie activiteiten, die de leiding zorgvuldig voorbereid heeft.  We gaan bijvoorbeeld knutselen, spelletjes spelen, winkelen, …


10.30u: Pauze! Eventjes uitrusten met een drankje en een stukje fruit.


11u: Groepsactiviteit! We verkleden ons, koken lekkere hapjes, blazen belletjes,...


12u: Middag! We eten onze boterhammen op, krijgen een drankje en wie wil krijgt verse soep. Na het eten blijven we even in de lokalen. Je kan er knutselen, spelen met één van de superleuke spelletjes of gewoon wat snoezelen. En natuurlijk doet de leiding mee!


14u: We gaan opnieuw naar buiten! Sommigen maken een sprookjeswandeling, terwijl anderen estafettespelletjes spelen of we houden een Vlaamse Kermis!


15.30u: Tijd voor een vieruurtje! De kinderen kiezen tijdens het vrij-spel zelf met wat ze willen spelen, en de leiding speelt mee. We kunnen onder andere in de zandbak spelen, springen op het springkasteel, tennissen of met de gocarts rijden.


17u: De kinderen gaan naar huis, maar de leiding blijft nog een tijdje om te vergaderen.  We bespreken de voorbije dag en brengen alles in orde voor de volgende dag.We gaan ook verschillende keren met het speelplein op stap!  De afgelopen jaren gingen we onder andere naar de markt, het zwembad, de brandweer, de politie, Molenheide, de Olmense Zoo, Circus Bruul, Monde Sauvage, Pretpark De Valkenier,  en nog zoveel meer.


Naast 2 weken speelplein organiseert ‘Ruimte’ nog veel meer dingen, zoals een Sinterklaasfeest, een Paasfeest, een weekendje naar Maasmechelen, ...


Verder nemen we ook nog deel aan activiteiten die door andere verenigingen georganiseerd worden, zoals de VIBEG-fuif in Heverlee. 


                               


Word JIJ onze nieuwe begeleider?


Omdat spelen voor alle kinderen belangrijk is

Omdat kinderen met een fysieke of mentale beperking graag spelen

Omdat niet elk kind met een beperking aan zijn trekken komt op een gewoon speelplein


Daarom gaat er ook dit jaar opnieuw een speelpleinwerking in Zoutleeuw door!


Zeg jij ‘JA!’ tegen deze uitdaging: dan werk je met kinderen en jongeren met een beperking van 3 tot 21 jaar, maar ook al hun broertjes, zusjes en vriendjes zijn welkom.


De lokalen van de school in Budingen of Zoutleeuw help jij dan omtoveren tot een uitdagend en boeiend speelterrein.


Om dit alles te organiseren, zoeken we jonge, enthousiaste mensen die zich gedurende de vakantie enkele dagen willen inzetten als spelbegeleider, tijdens de periode van 8 tem. 12 juli 2019 en of van 29 juli tem 2 augustus 2019.


Voel je er wat voor?

Contacteer dan Heidi Dewil (speelpleinruimte.zoutleeuw@live.be)


Later volgt nog meer info, maar alvast van harte welkom!

- Facebook

   'Speelplein Ruimte Zoutleeuw'


- Mail

speelpleinruimte.zoutleeuw@live.be


- Telefoon

   011 58 87 89


- Postduif

   Schoolstraat 26 A, 3340 ZoutleeuwMeer info over onze werking?

Bel, schrijf of mail Hilde, Anne of Heidi.

De wet op de privacy


Zoals iedere vereniging moet Speelplein "Ruimte zich aan de nieuwe privacy wetgeving houden. Hierronder vind u de bestanden die wij daarvoor op ons speelplein gebruiken als ook een interne audit. Vragen of bedenkeningen mag u steeds melden.© 2017 by Speelplein Ruimte Zoutleeuw  - speelpleinruimte.zoutleeuw[at]live.be