Een dag uit het leven: Speelplein Ruimte!

9u: Ontvangst op het speelplein! Je kan kiezen tussen een twee à drie activiteiten, die de leiding zorgvuldig voorbereid heeft. We gaan bijvoorbeeld knutselen, spelletjes spelen, winkelen …

10u30: Pauze! Eventjes uitrusten met een drankje en een stukje fruit.

11u: Groepsactiviteit! We verkleden ons, koken lekkere hapjes, blazen belletjes ...

12u: Middag! We eten onze boterhammen op, krijgen een drankje en wie wil krijgt verse soep. Na het eten blijven we even in de lokalen. Je kan er knutselen, spelen met één van de superleuke spelletjes of gewoon wat snoezelen. En natuurlijk doet de leiding mee!

14u: We gaan opnieuw naar buiten! Sommigen maken een sprookjeswandeling terwijl anderen estafettespelletjes doen of we houden een Vlaamse Kermis!

15u30: Tijd voor een vieruurtje. Iedereen krijgt een drankje en een koek.

16u: De kinderen kiezen tijdens het vrij spel zelf met wat ze willen spelen en de leiding speelt mee. We kunnen onder andere in de zandbak spelen, springen op het springkasteel, tennissen of met de go-karts rijden.

17u: De kinderen gaan naar huis maar de leiding blijft nog een tijdje om te vergaderen. We bespreken de dag en brengen alles in orde voor de volgende dag.

We gaan ook verschillende keren met het speelplein op stap! De afgelopen jaren gingen we onder andere naar de markt, het zwembad, de brandweer, de politie, Molenheide, de Olmense Zoo, Circus Bruul, Monde Sauvage, Pretpark De Valkenier en nog zoveel meer.

Naast twee weken speelplein organiseert ‘Ruimte’ nog veel meer dingen zoals een Sinterklaasfeest, een Paasfeest, een weekendje naar Maasmechelen ...

Verder nemen we ook nog deel aan activiteiten die door andere verenigingen georganiseerd worden zoals de VIBEG-fuif in Heverlee, Kinderhoogdag ...